Stichting Praktijkleren header image

Inzagemoment plannen

Randvoorwaarden

  • Inzagemomenten vinden te allen tijde plaats op school onder toezicht van een surveillant
  • Een inzagemoment via RemindoToets is uitsluitend toegestaan op een beveiligde computer / laptop van school. Omdat inzagemomenten niet beveiligd kunnen worden, tegen bijvoorbeeld Spyware, zijn studentenlaptops dus niet toegestaan.

Instructie
Bekijk hieronder het stappenplan en plan vervolgens een inzagemoment in voor een ingepland of afgerond (proef)examenmoment in.

Stappenplan plannen van een inzagemoment

Stap 1

Ga naar de website van RemindoToets.

Stap 2

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik dan op Inloggen.

Stap 3

Ga naar het menu Planning.

Stap 4

Klik op Plan een nieuw inzagemoment.

Stap 5

Selecteer de toetsmatrijs waarvoor je een inzagemoment wilt inplannen en doorloop de instellingen.

Stap 6

Selecteer bij Zichtbaarheid van resultaten voor de examenkandidaat de onderdelen die wel of niet getoond mogen worden tijdens het inzagemoment.

Sla de instellingen vervolgens op door op Opslaan te klikken.

Stap 7

Ga in het planningsoverzicht naar het zojuist ingeplande inzagemoment en klik op het icoon met de blauwe poppetjes om de kandidatenlijst te bewerken. Er kunnen alleen kandidaten worden toegevoegd die het examen gemaakt hebben.

Klik op 'Voeg examenkandidaat toe'

Selecteer onder Zoek naar specifieke kandidaten je kandidaatgroep en klik op Vind kandidaten. Voor een overzicht van alle kandidaten klik je direct op Vind kandidaten, zonder een kandidaatgroep te selecteren of trefwoord te gebruiken.

Selecteer de kandidaten die je wil toevoegen aan het inzagemoment. Klik vervolgens op Doorgaan. Nu krijg je de vraag om een locatie toe te wijzen. Dit kan alleen als de beheerder voor jouw afnameomgeving toetslocaties heeft ingesteld.

Bij het instellen van toetslocaties is het mogelijk om een IP-bereik aan te geven waarbinnen het mogelijk is om de inzage te starten. Als de kandidaat zich buiten de opgegeven locatie bevindt, dan kan het inzagemoment niet gestart worden.

Stel indien gewenst de locatie in en klik op Voeg kandidaten toe en klik vervolgens op Ga terug naar het overzicht en sluit het venster.

Stap 8

Klik op 'icoon poppetje met schild' om surveillanten te beheren.

Klik op Voeg surveillanten toe.

Je kunt een kandidaatgroep selecteren of zoeken op trefwoorden. Klik vervolgens op Vind surveillanten. Nu zie je de surveillanten die gekoppeld zijn aan de betreffende kandidaatgroep of die gevonden zijn met het trefwoord. Voor een overzicht van alle beschikbare surveillanten, klik je op Vind surveillanten, zonder een kandidaatgroep te selecteren of trefwoord te gebruiken.

Stap 9

Selecteer de surveillanten die je wilt toevoegen.

Klik vervolgens op Doorgaan en daarna op Voeg surveillanten toe.

Klik nu op Ga terug naar het overzicht en sluit het venster. 

Einde instructie.