Stichting Praktijkleren header image

Aanmaken individuele begeleider

Als beheerder ben je verantwoordelijk voor het accountbeheer voor jouw roc of opleidingsgebied.
Accounts kunnen individueel of in bulk worden aangemaakt. In deze module leer je hoe je individueel begeleiders kunt aanmaken en wijzigen.

Instructie
Bekijk hieronder de instructievideo vanaf minuut 04:28 en het stappenplan en maak een individueel account voor een begeleider aan.

Let op: koppel de begeleidersrollen direct aan de juiste kandidaatgroep(en). Een begeleider / toetscoördinator ziet alleen begeleiders die aan dezelfde kandidaatgroep(en) zijn gekoppeld.

Instructievideo

Stappenplan aanmaken individuele begeleider

Stap 1

Ga naar de website van RemindoToets.

Stap 2

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. 
Klik dan op 'Inloggen'.

Stap 3

Ga naar het menu 'Beheer' en kies voor 'Begeleiders'.

Stap 4

Klik op 'Nieuwe begeleider' en kies een rol, gebruikersnaam en wachtwoord.

Let op: kies voor een wachtwoord dat minimaal uit 8 karakters bestaat waarvan minimaal 1 cijfer en 1 hoofdletter. Geef vervolgens aan of de inloggegevens per mail naar de begeleider moeten worden verstuurd. 

Stap 5

Vul bij 'Persoonlijke gegevens' tenminste de volgende velden in:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres (van school) 

Stap 6

Let op: koppel de begeleidersrollen direct aan de juiste kandidaatgroep(en). Een begeleider / toetscoördinator ziet alleen begeleiders die aan dezelfde kandidaatgroep(en) zijn gekoppeld.

Koppel bij Opleidingen de gewenste (formatieve) opleiding(en) en kandidaatgroep(en).

Let op:een begeleider kan alleen formatief materiaal (bijv. proefexamens) plannen als hij/zij als opleidings- / blokcoördinator is gekoppeld aan formatieve opleidingen / blokken en kandidaatgroepen.

Stap 7

Koppel indien van toepassing een toegankelijkheidsprofiel, bevestig je identiteit door nogmaals je wachtwoord in te voeren en klik op Opslaan.

Het is ook mogelijk om groepen begeleiders tegelijk te importeren. Raadpleeg hiervoor de handleiding Importeren begeleiders en/of de instructievideo van de beheerder.

Einde instructie.